Hvad er microneedles? Når man når en vis alder kan det ikke undgås, at det kan ses i ansigtet og på kroppen. Det er ikke alle, der er lige tilbøjelige til at lade nature gå sin gang uden at tage kampen op. Mange vil derfor gerne gøre noget for at mindske tegnene på aldring. De tegn, der ofte viser sig først, er rynker omkring øjnene og i panden. Huden bliver også mindre smidig og utilbøjelig til at trække sig sammen, hvilket medfører, at for eksempel ansigtets linjer ændrer sig og bliver mere hængende.

Huden på halsen er også et sted, som har en tendens til at blive løsere. Det kan for nogle være noget nær en sorg at se sit ansigt blive ældre og derfor kan det betyde meget for ens selvtillid og velbefindende at få en kosmetisk behandling. Herunder beskriver vi behandlingsformen Thermage også kaldet microneedles, og de ting man skal vide, inden man går i gang med behandlingen.

Thermage – microneedles

Når man udfører behandlingen thermage også kendt som microneedles foregår det ved, at man perforerer hudens overflade med meget små nåle. Nålene sender varme til det område, der behandles, og forårsager en let forbrænding. Det er når forbrændingen heler, at der produceres elastin og kollagen og dermed nyt bindevæv. Det er den nye produktionen af bindevæv, der giver en regenereret hud, som oftest er mere glat og spændstig end den gamle.

Hvor kan behandlingen anvendes?

Behandlingen kan både bruges i ansigtet og på kroppen. Den er egnet til en del forskellige problematikker. Den virker generelt foryngende på huden uanset, om det drejer sig om ansigt eller krop. Microneedles er velegnet til at stramme huden op de steder, hvor den er blevet slap og mangler den spændstighed, der hører ungdommen til. Generes man af store porer i ansigtet kan microneedles være værd at prøve. Det samme gælder, hvis du synes, at du har fået rander under øjnene, der får dig til at se træt ud. Med microneedles kan randerne reduceres. En anden udbredt gene især blandt kvinder er strækmærker. Også her er behandlingen god og det samme gælder, hvis du har ar eller ar efter akne.

Hvem kan ikke behandles med microneedles?

Der er desværre mennesker, der ikke egner sig til at få behandling med microneedles. Det er, hvis de har bestemte former for fysiske lidelser eller fysiske tilstande, det kan være:

 • Hvis du har en svær hjertesygdom.
 • Stærkt forhøjet blodtryk.
 • Hvis du har pacemaker.
 • Hvis du lider af akut hudinflammation eller af hævelse.
 • Hvis du har astma.
 • Hvis du har en blodprop i benet.
 • Hvis du har cancer.
 • Hvis du har blødningstendens.
 • Hvis du er gravid.
 • Hvis du har implantater eller tænder af metal.
 • Hvis du ikke kan mærke varme.
 • Hvis du lider af nyresvigt.
 • Hvis du har fået foretaget en ansigtsløftning.

Gør det ondt?

Da det ikke kan undgås, at man under behandlingen vil føle nogen smerte – det føles som stikkende nåle – anbefales det, at man inden behandlingen tager et smertestillende præparat som for eksempel Panodil eller Brufen. De smertestillende piller skal tages en time inden behandlingen påbegyndes. Derudover anbefales det at smøre sig med lokalbedøvende creme på det sted, der skal behandles 30 min. før behandlingen. En behandling varer omkring en time og der skal ofte 2 til 4 behandlinger til, før man ser det ønskede resultat.

Efter behandlingen

Når behandlingen er ovre kan huden være lidt rød og irriteret. Der kan også forekomme hævelse og blå mærker, som kan vare ved i 3 til 4 dage. Det kan ligeledes ske, at huden skaller, hvilket er normalt, da huden regenererer sig selv. Man kan med fordel komme is på det område, der er blevet behandlet. Det vil føles varmt og har godt af at blive afkølet. Du skal desuden ikke bruge make-up, tage sol, få massage eller bruge cremer, der har en peelende eller udtørrende effekt i de første 3 til 4 dage efter behandlingen. Brug kun solcreme og fugtighedscreme uden parfume.

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.