Flere typer maling skal kunne sammen

Til nyt maler træ eller træflader, der er blevet renset for gammel maling, kan du uden problemer vælge mellem de forskellige malingstyper. Sagen er straks mere kompliceret ved maling oven på et eksisterende malings- eller laklag, især hvis du ikke er klar over, hvilket produkt der er  blevet anvendt tidligere. Problemet er, at de forskellige opløsningsmidler i malervarerne ikke er forenelige.

Som en fast regel bør maler med stærke opløsningsmidler ikke bruges oven på produkter med svagere opløsningsmidler. I modsat fald vil lakken eller malingen koge op eller slet ikke tørre, når den er strøget på. Det betyder eksempelvis, at alkydmaling eller -lak, der er på terpentinbasis, ikke bør anvendes oven på de vandige akrylprodukter, Omvendt kan man udmærket bruge akrylmaling oven på alkydmaling – altså et svagere opløsningsmiddel (vand) oven på et stærkere.

Billig maler - Modtag 3 gratis tilbud i dag

Cellulose som opløsningsmiddel

På samme vis kan malinger og lakker med fx sprit eller cellulose som opløsningsmiddel ikke bruges oven på alkydprodukter. Nemmere bliver det ikke, hvis du er uvidende om, hvilken malevare der tidligere er anvendt. Så er der faktisk kun to gangbare muligheder. Du kan prøve at stryge lidt at den nye maling eller lak på et lille område af overfladen, hvor det ikke er synligt. Herefter venter du til den efterfølgende dag og kontrollerer, om produkterne er forenelige. En anden mulighed er at få en billig professionel maler til at komme ud og se på sagen.

Prøv at skrabe på det behandlede stykke med kanten at en mønt for at se, om det nye malings- eller laklag er hærdet at og har ordentlig vedhæftning til underlaget. Den anden mulighed er at holde dig til et vandigt akrylprodukt, som er foreneligt med alle andre produkttyper.

Gennemsigtige maling farver

Det er ikke altid, man ønsker en maling, der er fuldt dækkende. På træ med smukke åretegninger kan det se flot ud, når de står synlige og endog fremhæves gennem en farvet, men transparent overflade. Derved kan man også give for eksempel et fyrretræsbord en dybere brunlig lød, der får materialet til at ligne en eksotisk mørk træsort. Denne effekt kan du opnå ved at behandle træet med beidse og efterfølgende lakere eller oliebehandle det.

Bejdse er et farvepulver, der føres i kulørerne rød, gul, orange, grøn, mørkegrøn, blå og sort samt i forskellige træfarver. Bejdse kan fås til opblanding i enten sprit eller vand. Sidstnævnte type, der tørrer langsomst, er bedst egnet til gør-det-selv brug. Farvepulveret, der sælges i små breve, oprøres i vand.

Styr indfarvningen af træet

Ved at tilsætte lidt mere vand end foreskrevet af producenten, kan  du få en lysere farvetone. Derved bliver det nemmere at styre indfarvningen af træet, fordi du kan bejdse ad flere gange, til den ønskede nuance er opnået.

Inden bejdsning skal træets overflade slibes på langs ad årerne, børstes rent og gøres våd med en pensel. Det får træets fibre til at rejse sig, så farvepigmentet trænger bedre ned i overfladen. Har træet været lakeret, er det vigtigt, at al lak slibes bort. Selv små lakpartikler, der er næsten usynlige, vil forhindre indtrængning af bejdsen, så der opstår lyse pletter eller skjolder.

Få 3 gratis maler tilbud på en billig malermester

Eksempler på opgaver du kan få klaret af en malermester: Maling af bygninger, tage, mure, sokler, vinduer og porte. Gulvbelægning, vinylgulve og linoleum. Nye ejendomme: betonlofter, vægge, døre. Kontorer, skoler, børnehaver, kommunale og statslige ejendomme: lofter, trapper, vægge og gulve. Vores samarbejdspartnere påtager sig alt interiør malerarbejde af super kvalitet til tiden og fast pris. Vi arbejder kun med kvalitetsbevidste, nøjagtige og reelle malere. Ved at gøre brug af disse maleres ekspertise og ansvar, kan du roligt forlade dit hjem, mens malerne sørger for, at det bliver malet i din bolig. Få 3 gratis tilbud på billig malerfirma. Det er din sikreste garanti for et godt resultat.

Billig maler - Modtag 3 gratis tilbud i dag

One comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.