Bestil en billig tilstandsrapport

Søger du efter en billig tilstandsrapport, en billig elinstallationsrapport eller et billigt energimærke? Så er her et smart råd til, hvordan du kan få 3 hurtige tilbud på denne slags rapporter – absolut gratis. På maksimalt tre minutter kan man på onlineportalen Boligtilstand.dk indtaste en opgave ved at udfylde skemaet online. Senest efter to dage modtager du 3 gode tilbud fra specialister tæt på dig, som gerne vil udarbejde en billig tilstandsrapport, en billig elinstallationsrapport eller et billigt energimærke for dig.

En tilstandsrapport er en komplet visuel vurdering af en boligs synlige skader og risiko for fremtidige skader. Den bygningsrådgiver, som skriver tilstandsrapporten, gennemgår bygningen. Han vurderer den i forhold til andre bygninger af samme slags, alder og tilstand. Huset bliver ikke vurderet i forhold til et nyt hus. En tilstandsrapport er slutresultatet af dette huseftersyn. Ofte udarbejdes en tilstandsrapport i forbindelse med et hussalg. I den proces henviser ejendomsmægleren som regel via forsikringsselskabet til en byggesagkyndig, der som regel befinder sig i den dyre ende af prisskalaen.

I stedet kan du vælge at få 3 friske tilbud fra uafhængige bygningssagkyndige i din by – gratis og uforpligtende – på websiden Boligtilstand.dk. Dermed kan du spare op til 20% på regningen. En tilstandsrapport yder både køber og sælger en god indsigt i ejendommens og havens tilstand. Således undgår du misforståelser og ansvarsmæssige konflikter. En veludført rapport er således til stor gavn for både køber og sælger.

Tilstandsrapport – lovgivningen

Den 1. januar 1996 trådte der er en ny lov i kraft, som hedder Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. Den medfører, at man som sælger kan frigøre sig fra det tyveårige ansvar for skader som følge af skjulte fejl og mangler. Køber har fået mulighed for at få dækket alle større omkostninger til udbedring af skader efter skjulte fejl og mangler. Ordningen omfatter alle enfamilieshuse og ejerlejligheder i to- og trefamilieshuse.

Sælgers ansvar

Sælgeren er ansvarlig for at oplyse køberen om bygningens skader, fejl og mangler. Grundreglen er, at sælgeren i 20 år efter hushandlen kan drages til ansvar for udbedring. Også af skader, som skyldes skjulte fejl og mangler. Desværre er mange skader, fejl og mangler ikke umiddelbart synlige. Derfor sælges huse ofte i god tro med skjulte fejl og mangler, som bagefter kan blive kostbare for sælgeren. Den nye Huseftersynsordning kan løse dette problem for sælger. Når sælgeren har givet køberen en tilstandsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring, er sælgeren fri for ansvar for skjulte skader, fejl og mangler. Køber kan dog stadig gøre ansvar gældende over for den sælger, som har handlet svigagtigt eller groft uagtsomt. For eksempel ved bevidst at fortie forhold om ejendommen. Sælger kan endvidere gøres ansvarlig for skader, som er opstået efter udarbejdelsen af tilstandsrapporten samt for ulovlige forhold ved ejendommen.

Fejl og mangler i ejendommen

En boligkøber vil normalt efterspørge en tilstandsrapport og det er sælgers ansvar, at få udarbejdet en sådan rapport. Som sælger skal du huske, at hvis du glemmer at få udført en tilstandsrapport, så kan du senere gøres ansvarlig for fejl og mangler i ejendommen. Gyldighedsperioden for en tilstandsrapport er  6 måneder fra den dato, hvor den valgte bygningssagkyndige indberettede tilstandsrapporten. En eventuel forlængelse af en tilstandsrapport skal bestilles senest 7 dage før udløbsdatoen.

En allonge til tilstandsrapporten bliver ofte tilføjet når der er foretaget forbedringer udført på ejendommen efter anvisninger i en tidligere tilstandsrapport og kan kun foretages i tilstandsrapportens gyldighedsperiode. En allonge forlænger således ikke en tilstandsrapports gyldighedsperiode. Med en gyldig tilstandsrapport på bordet, kan man tegne en ejerskifteforsikring, der dækker uforudsete mangler og fejl i op til 10 år.

2 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.